Leestijd 1 - 2 min
Aan de slag met Digitale Geletterdheid
Collega’s in de sectoren Noord & Gesloten en West kunnen aan de slag met ICT-Leskisten om te werken aan 21e eeuwse vaardigheden. Er zijn ICT-Leskisten voor programmeerrobots, mediawijsheid en voor virtual reality en augmented reality. Bij elke ICT-Leskist horen ook webinars, zodat je snel aan de slag kunt.

Nieuwe editie Aloysius Digitaal!

Klik hier voor de nieuwe editie van Aloysius Digitaal!

In de nieuwste editie van Aloysius Digitaal lees je er alles over! Klik hiernaast op de wereldbol. Door mee te doen met het project Digitale Geletterdheid werk je niet alleen aan – de naam zegt het al – digitale geletterdheid. Leerlingen ontwikkelen ook vaardigheden zoals samenwerken, creatief denken en problemen oplossen.

Eveline Kaleveld is Apple Professional Learning Specialist bij de Rolf Groep, en verzorgt het onderdeel mediawijsheid voor Aloysius

Afgelopen periode deed een ontwerpteam met collega’s van verschillende scholen ervaring op met de ICT-Leskisten. Die zijn nu klaar en de bijbehorende webinars zijn klaar. Nu kunnen dus álle collega’s aan de slag. Sector Zuid is geďnspireerd door de aanpak van het project Digitale Geletterdheid en kan in 2021 beginnen.

Hartelijke groet,

Tessa van Geffen en Jan Koolschijn

Meer weten?

In Aloysius Digitaal vind je naast interviews met een aantal collega’s uit het ontwerpteam ook alle praktische informatie op een rij.

Heb je vragen over dit project? Mail ICT Coach Tessa via tessa.vangeffen@aloysiusstichting.nl.
 

auteur Tessa van Geffen - de Boer
relevante categorieën 21e eeuwse vaardigheden, ict, onderwijs

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00