Naar overzicht

Onderwijsconcept voor nu en straks

 

Elke school heeft een toekomstgericht onderwijsconcept dat leerlingen toerust op wat zij straks nodig hebben in onze samenleving en dat hun eigenaarschap versterkt.

Een greep uit de onderwijsconcepten


Positief in balans


De Latasteschool in Horn voert het nieuwe onderwijsconcept Positief in Balans in. Van ervaringsleer tot gezond koken en van lekker veel bewegen tot focus op motorische ontwikkeling: het hoort er allemaal bij! Benieuwd? Lees het artikel over het nieuwe concept.

Intern op stage


21e eeuwse vaardigheden

21e eeuwse vaardigheden bij Scholengemeenschap Harreveld

Scholengemeenschap Harreveld focust op gepersonaliseerd leren, eigenaarschap voor leerlingen en 21e eeuwse vaardigheden in het onderwijs. In het ICT-Lab worden jongeren ICT-vaardig, maar ook besteedt de school veel aandacht aan beeldende vorming. Bekijk in dit filmpje hoe dat eruit ziet!

Onderwijs betekenisvol(ler) dankzij inzet ICT


Ontdekkingstocht naar een passend onderwijsconcept


Docent gym en wiskunde Bart Markhorst van Scholengemeenschap Harreveld, is blij met de VR-brillen waarmee hij zijn lessen levensechter kan maken. Dat helpt om lesstof beter over te brengen, maar is ook erg fijn als je lesgeeft in gesloten onderwijs. Daar kun je immers niet eenvoudig op excursie met leerlingen.

 

Lees het artikel over het onderwijsconcept waaraan Scholengemeenschap Harreveld werkt.

De meerwaarde van ICT


Aloysius Digitaal


In het online magazine Aloysius Digitaal verzamelden we ervaringen en voorbeelden die collega’s in coronatijd ICT inzetten om – al dan niet op afstand – goed in contact te blijven en om goed onderwijs te geven. Gemist? Het magazine staat nog steeds online!

Kiezen voor duurzaam onderwijs


Het Aloysiusmodel


In het jaarmagazine 2020-2021 deelt de Aloysius Stichting hoe samen met leerlingen, ouders, medewerkers en partners wordt gewerkt aan onze koers Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst. Via QR-codes bieden we vanuit het papieren magazine op deze plek online verdieping en verrijking. Klik, lees, kijk en ontdek nog meer over ons werk!

 

Fotografie

Maartje van Berkel, Frank Meester en Jeroen Jazet

Naar overzicht