Naar overzicht

Onderwijsconcept voor nu en straks

 

Elke school heeft een toekomstgericht onderwijsconcept dat leerlingen toerust op wat zij straks nodig hebben in onze samenleving en dat hun eigenaarschap versterkt.

Leerplein centraal in logistieke onderwijspuzzel

Sanne en Natasja

Informatiekranten voor netwerkpartners

Marco Derksen in Kookstudio 75 in Wehl
Mark Kartodikromo en Milan

Ervaringsverhalen uit de regio

Onze scholen in Gelderland, Brabant en Limburg delen hun (koers)verhalen twee keer per jaar in informatiekranten met hun netwerkpartners. Die komen zelf ook vaak aan het woord. In de kranten komen koersthema’s aan bod, zoals onderwijsconceptontwikkeling en de resultaten van de samenwerking met netwerkpartners.

IKC IJmond stap voor stap aan de slag met unitonderwijs


Don Bosco verrijkt het onderwijs


Duurzame samenwerking met Future Me.

 

We zagen in onze groepen zo snel effect van de Future Me lessen dat we vanaf dit schooljaar graag duurzaam samenwerken”, vertelt leerkracht Lars Schreuder enthousiast. Hij coördineert op de Don Boscoschool in Lisse de Future Me lessen. “We zien tijdens die lessen zoveel meer en ander talent!”

Nexus versterkt onderwijs, organisatie én netwerk samenwerkingspartners


Juffen maken het grootste verschil


Meer keuzevrijheid en rijker onderwijs motiveert jongeren Aventurijn


In ruim een half jaar een compleet nieuw onderwijsconcept.

 

Beter aansluiten bij wat jongeren nodig hebben om zich te ontwikkelen tot prettige, nieuwsgierige en ondernemende burgers: dat is het doel van het nieuwe onderwijsconcept van Aventurijn voor voortgezet speciaal onderwijs in Nijmegen. Met lef en veerkracht wist het team de schoolorganisatie in ruim een half jaar te kantelen. Zo’n dertig jongeren met verschillende leeftijden, achtergronden en uitstroomrichtingen leren sinds dit schooljaar samen in een unit en vormen met hun coaches een ‘mini-maatschappij’. Hoog tijd voor een rondje Aventurijn!

Toekomstbestendig onderwijs Widdonckschool:T-bow


Jij doet ertoe


In 2022 vierden we samen ons 130-jarig jubileum. Het thema sprak voor zich: Jij doet ertoe! Na een heerlijk diner werden collega’s getrakteerd op veel live muziek van Emma Heesters, Rolf Sanchez, Diggy Dex, Dennis van Aarssen én: de beste zangers van Aloysius zelf en onze eigen Aloysius huisband! Lees op pagina 16 hoe leerlingen konden genieten van ons jubileum.

Aloysius in vergelijking tot andere organisaties


Aloysius Digitaal: inspiratie voor online lessen


Online leren van elkaar

Om onderwijsteams te inspireren bij het geven van afstandsonderwijs maakten we de tijdelijke website Aloysius Digitaal. Scholen zijn nu volop aan de slag met Leskisten ICT. Wat daar in zit? Check de site!

Fotografie

Maartje van Berkel, Marieke Wijntjes

Naar overzicht