. Sterke basis | Jaarmagazine 2021-2022
Naar overzicht

Sterke basis

 

Kinderen en jongeren die vanwege hun vaak kwetsbare positie op onze expertise zijn aangewezen, moeten kunnen rekenen op goed onderwijs. Voorwaarde voor betekenisvol onderwijs is een sterke basis. Die staat voorop en blijft op alle scholen aandacht en onderhoud vragen.

 

Wat is die sterke basis dan? Het gaat om een ijzersterk pedagogisch klimaat, de onderwijsvisie zichtbaar op de werkvloer, minimaal basiskwaliteit (inspectie), voldoende goed opgeleide medewerkers die vanuit de kernwaarden werken, een kwaliteitscultuur van planmatig verbeteren en een financieel gezonde school.

Drie scholen Midden-Limburg zijn ‘Goed’

Coördinator Maartje van De Widdonckschool in Heibloem is trots op al haar collega’s vanwege de ‘Goed’ die de Onderwijsinspectie gaf aan de school.

Werken bij Aloysius: alle vacatures op één plek


Alle vacatures op één plek en alle informatie over de Aloysius Stichting bij elkaar: zie onze best bezochte website Werken bij Aloysius!

Yulia beleeft een topstage


Leesaanpak in de praktijk: leeskilometers maken


Leesresultaten gaan met sprongen vooruit

Aloysius maakt 2022 tot jaar van het lezen! Door de ambitiegerichte aanpak LIST zag een aantal Aloysiusscholen de leesresultaten in korte tijd enorm verbeteren. Najaar 2021 maakten we er een koerskrant over en deelden collega’s hun ervaringen.

Fotografie

Maartje van Berkel, Marieke Wijntjes

Naar overzicht