Naar overzicht

Sterke basis

 

Kinderen en jongeren die vanwege hun vaak kwetsbare positie op onze expertise zijn aangewezen, moeten kunnen rekenen op goed onderwijs. Voorwaarde voor betekenisvol onderwijs is een sterke basis. Die staat voorop en blijft op alle scholen aandacht en onderhoud vragen.

 

Wat is die sterke basis dan? Het gaat om een ijzersterk pedagogisch klimaat, de onderwijsvisie zichtbaar op de werkvloer, minimaal basiskwaliteit (inspectie), voldoende goed opgeleide medewerkers die vanuit de kernwaarden werken, een kwaliteitscultuur van planmatig verbeteren en een financieel gezonde school.


Zij-instromer Robin: “Ontdekkingsreis van leerlingen begeleiden is geweldig”

Robin Groot

Zij-instromer Rens heeft zijn hart verpand aan het voortgezet speciaal onderwijs

Rens van der Wel

Van het voortgezet naar het gespecialiseerd onderwijs: die overstap bevalt Rens van der Wel nog altijd prima. “Ik heb mijn hart verpand aan het voortgezet speciaal onderwijs”, onderstreept hij. Op De Ortolaan Roermond is Rens mentor van een eindexamenklas vmbo-kader en organiseert school-brede projectweken. Met twee tweedegraadsopleidingen geschiedenis en maatschappijleer op zak, haalde Rens vorig jaar ook nog zijn pabodiploma.

Zij-instromer Denise: "Teamgevoel maakt werken een stuk fijner"

Denise Martens

Groenteboer Thijs als zij-instromer nu “helemaal verknocht” aan leerlingen

Thijs Manders

Groenteboer Thijs Manders zocht een nieuwe uitdaging en vond die als leerkracht bij De Korenaer in Helmond. Na een dag meelopen, was hij naar eigen zeggen “positief geprikkeld” en na twee weken werken “helemaal verknocht” aan zijn leerlingen. “Geen dag is hetzelfde en die afwisseling past bij mij. Ik krijg alle vrijheid en ben blij met de steun van collega’s. Het is fijn dat ik iets kan betekenen voor de jongeren in ons voortgezet speciaal onderwijs.”

Werken bij Aloysius: alle vacatures op één plek


“Uitgelezen kans om mijzelf te ontwikkelen als leerkracht”

Sharona Groot

Na haar mbo-studie ging Sharona Groot verder studeren maatschappelijk werk en dienstverlening en deed nog een jaar de lerarenopleiding Omgangskunde. Nu werkt ze met veel plezier alweer drie jaar bij de Antoniusschool in IKC IJmuiden. In februari gaat de vlag uit, want dan is Sharona klaar met opleiding nummer drie: de pabo. “Een uitgelezen kans om mijzelf als leerkracht te ontwikkelen: Aloysius betaalt mijn opleiding, studieboeken en studietijd.”

Dina Aabbouz in de top 3 Leraar van het Jaar

Dina Aabbouz

Jaar van het lezen en ambitiegericht werken

Orthopedagoog Jan-Kees Muis en intern begeleider Jordi Driessen

In 2022 besteedden we via nieuwe webinars in de Aloysius Academie, een koerskrant en een serie artikelen op ons intranet extra aandacht aan leesonderwijs en praktijkervaringen met ambitiegericht werken.

Ambitiegericht werken werpt vruchten af


Predicaat Goed: mooie ‘extra’ waardering


In Midden-Limburg hebben drie scholen het inspectie-predicaat Goed: De Spoorzoeker in Roermond, de Widdonckchool in Heibloem en de Latasteschool in Horn. Die twee laatste scholen kregen de inspectierapporten eind 2021 en begin 2022 in de brievenbus. Lees hun verhalen!

Fotografie

Maartje van Berkel, Marieke Wijntjes

Naar overzicht