September 2016 - Loyaal

Voor de komende jaren is een nieuwe koers uitgestippeld en staat verdere professionalisering van het personeelsbestand hoog op de agenda. HRM-directeur Marja van den Ouden: ‘Kennis van buitenaf is in dit proces voor ons erg waardevol.’ Lees het artikel vanaf pagina 8 in Loyaal, een uitgave van Loyalis. Download hier de PDF.

 

December 2015 - Bruggen Bouwen

De Aloysius Stichting start met het programma Bruggen Bouwen. Dit is een meerjarig landelijk programma voor het verbeteren van de aansluiting en doorstroming van VSO-leerlingen met gedragsproblematieken naar arbeid en het MBO. Lees hier het hele artikel.

 

December 2015 - Kwaliteitsnorm Speciaal onderwijs

LECSO heeft een gedragen kwaliteitsnorm voor het speciaal onderwijs ontwikkeld. De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs. Lees hier het hele artikel.

 

November 2015 - Tijdcapsule in het Molenduin Schagen

Wethouder Ben Blonk metselde samen met twee leerlingen een tijdcapsule in de nieuwbouw van het Molenduin in Schagen. De school voor voortgezet speciaal onderwijs zal met ingang van schooljaar 2016-2017 gebruik maken van de nieuwe locatie. Lees hier het hele artikel of bekijk de beelden.

 

Juli 2015 - KEC de Donderberg

Het nieuwe onderkomen van Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg is opgeleverd. De Donderberg is een samenwerking van de Aloysius Stichting, Mutsaersstichting en de Wijnberg. Lees hier het hele artikel.

 

April 2015 - FD

De Aloysius Stichting is op zoek naar twee leden Raad van Toezicht ‘nieuwe stijl’. ‘Nieuwe Stijl’ betekent betrokken, actief, teamplayer, interesse, strategisch, bovengemiddeld veel tijd en prioriteit. Download advertentie.

 

Maart 2015 - Opening IKC IJmond

Op woensdag 25 maart is het integraal kindcentrum IKC IJmond op twee locaties geopend. Lees meer op RadioBeverwijk.nl. Bekijk hier de video van 251TVProducties.

 

Maart 2015 - Roermond.nl

Het Kennis en Expertise Centrum Roermond is een multifunctioneel schoolgebouw. Vlak voor de carnaval werd het hoogste punt van de bouw bereikt. Reden genoeg om de even stil te blijven staan bij het bereiken van deze mijlpaal. Download hier de PDF van Roermond.nl.

 

Maart 2015 - VKO special

De vso-school De Ortolaan in Heythuysen en scholengemeenschap Sint Ursula in Heythuysen en Horn (L.) hadden al de gewoonte om leerlingen van De Ortolaan op Sint Ursula les te geven, lang voor passend onderwijs zijn intrede zou doen. In 2006 onstond het idee om deze gewoonte meer structureel te maken. De syntheseklas was geboren. Lees het hele artikel (PDF).

 

November 2014 - De Limburger

Het regionaal Kennis- en Expertisecentrum (Kec) dat aan de Kasteel Hillenraedtstraat in Roermond verrijst, opent in augustus 2015 de deuren. 
Lees hier het hele artikel.

 

Juni 2014 - Schoolbestuur

Hans Kelderman en Eric Razenberg geloven dat het onderwijs een paradigmawisseling nodig heeft. Lees het hele artikel (PDF).

 

Februari 2014 - Groep Educatieve Uitgeverijen

Op 5 februari 2014 organiseerde de Groep Educatieve Uitgeverijen (GEU) een conferentie over leermiddelen in de 21ste eeuw. Lees meer op de website van de GEU.

 

Februari 2014 - BIND

BIND is een oproep tot verbinding tussen schoolleiders en onderwijsprofessionals, bestuurders en externe belanghebbenden. Download het magazine (PDF). 

 


Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00