Onderwijs- en Expertisecentrum viert feest met nieuwe speeltoestellen

19 juni 2024

Een jaar na de opening van het Onderwijs- en Expertisecentrum op De Vaandel in Heerhugowaard zijn er nu moderne en inclusieve speeltoestellen geplaatst op het voorheen kale schoolplein. Vrijdag 14 juni 2024 werden de acht nieuwe speelpleinen officieel in gebruik genomen door de leerlingen van Heliomare De Ruimte en Nexus.
 

Geduld op de proef gesteld
De speeltoestellen lieten even op zich wachten vanwege tegenslagen en het weer. Er werden tijdelijke oplossingen gezocht zodat de kinderen toch buiten konden spelen. Directeur Suzanne Wit van Nexus en schoolleider Heleen Stoelinga van De Ruimte vertellen hierover: "We hebben geprobeerd de leerlingen met extra speelmaterialen te vermaken, maar dat lukte niet altijd. De kinderen waren dan ook helemaal hyper toen de speeltoestellen eindelijk kwamen, want hun geduld is wel op de proef gesteld."
 

Dank aan donateurs en fondsen

De speelpleinen zijn mogelijk gemaakt door sponsoren. Leo van Est, vader van een van de leerlingen, speelde een cruciale rol in de realisatie van het project. Vorig jaar startte hij een fondsenwervingsactie via GoFundMe en organiseerde een benefietconcert, wat samen 47.797,45 euro opleverde. Naast de actie van Van Est, droegen diverse fondsen bij aan het benodigde budget. Donaties van onder andere de Dirk Kuyt Foundation, het Fonds Kind & Handicap, het Kinderfonds van Dusseldorp, FNO Klein Geluk, Old Grand-Dad Club Nederland, Stichting de Lichtboei, het Vaillantfonds en de Vrienden van Heliomare, zorgden ervoor dat er in totaal ruim 130.000 euro beschikbaar kwam voor de speeltoestellen.
 

Inclusieve speelpleinen

De nieuwe speelpleinen zijn geschikt voor alle doelgroepen. Er is belijning aangebracht waar kinderen met een rolstoel en skelter samen kunnen spelen en schommels waar ze samen op kunnen. Daarnaast zijn er onder andere voetbalveldjes, nestschommels, klimrekken, een klimhuis, een glijbaan, een waterspeelparadijs en vrolijk gekleurde lieveheersbeestjes geplaatst. Dankzij een extra donatie van de Junior Kamer kunnen daarnaast voor elke klas nog extra speelmaterialen als springtouwen en stoepkrijt worden aangeschaft.


Met de officiële ingebruikname van de speelpleinen is het Onderwijs- en Expertisecentrum nu compleet.

 Nieuwsarchief

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00