Het Molenduin op Passend Onderwijs IJmond Markt

29 maart 2019

Met een kraam vol informatie en een enthousiaste delegatie was Het Molenduin afgelopen woensdag goed vertegenwoordigd in het Telstar stadion tijdens de ‘Passend Onderwijs IJmond Markt’.

 

Passend Onderwijs IJmond Markt

De markt werd georganiseerd door het samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond voor de scholen binnen het verband en regionale partners in onderwijs. Het doel van het event was om collega’s met een verfrissende kijk op passend onderwijs te ontmoeten, kennis en ervaringen uit te wisselen en good practices met elkaar te delen. Daarnaast was dit voor Het Molenduin een mooie gelegenheid om zichzelf duidelijk zichtbaar te maken als relatief kleine, maar belangrijke partner in het passend onderwijs in de regio.

 

 

Leerling en dus leraar centraal

Naast diverse gesprekken en activiteiten, was er een inspirerende lezing van Raf van der Vaert. Locatiecoördinator van Het Molenduin locatie Driehuis, Hayat El Yafati: “Binnen het onderwijs wordt vaak benadrukt dat het de leerling is die centraal staat, maar Raf ging in op waarom het dús ook de leraar is die centraal staat. Hij bracht een iets andere focus aan dan gebruikelijk is en daardoor was zijn lezing erg boeiend.”

 

Kortom, deze markt was een interessante netwerkbijeenkomst voor Het Molenduin en de partners binnen het samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond!

 Nieuwsarchief

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00