De Latasteschool wordt opleidingsschool voor studenten

13 juli 2022

De Latasteschool begeleidt al vele jaren studenten van verschillende opleidingen, maar vanaf komend schooljaar zijn wij ook de opleidingsschool voor studenten van de Nieuwste Pabo in Sittard. Daarmee zijn wij de eerste school voor speciaal onderwijs in de regio waar de Sittardse Pabo studenten terecht kunnen voor hun stage.


Speciaal onderwijs

Pabo studenten komen nog weinig in aanraking met het speciaal onderwijs, maar gelukkig komt daar nu verandering in. Als opleidingsschool zetten wij het speciaal onderwijs ook graag op de kaart bij de toekomstige generatie leraren.

 

Het speciaal onderwijs heeft veel expertise in huis en werkt samen met een breed palet aan zorgaanbieders. Daarmee hebben wij studenten - ten opzichte van het reguliere onderwijs - veel extra’s te bieden. Denk daarbij aan kennis en vaardigheden ten aanzien van de aanpak en begeleiding van gedragsproblemen, leerproblemen en gespecialiseerde zorg in combinatie met onderwijs.


Goed opgeleide leraren

We hopen natuurlijk ook dat de studenten enthousiast worden en uiteindelijk kiezen voor een baan in het speciaal onderwijs. Want juist deze kinderen verdienen het dat er voldoende en goed opgeleide leraren voor de klas staan!

 

Samenwerking
Komend schooljaar starten wij met twee Nieuwste Pabo studenten; een derdejaars student en een vierdejaars Leraar in Opleiding. Wij zijn blij dat we daarin de samenwerking hebben gevonden met Stichting Swalm en Roer; die een van de schoolopleiders beschikbaar stelt om onze stagecoördinator Mandy Weusten-Stollman het eerste jaar te ondersteunen.

Dank aan Mieke Groten-Canton (coördinator Samen Opleiden Midden-Limburg van de Nieuwste Pabo) en Suzanne Beckers Thewissen (opleidings- en stagecoördinator van Swalm & Roer) voor de fijne samenwerking!

 Nieuwsarchief

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00