Eerste paal Molenduin Schagen

19 november 2015

Afgelopen woensdag 18 november was de ludieke ‘eerste paal ceremonie’ voor de nieuwbouw van VSO-school Het Molenduin in Schagen. Na de openingstoespraak van Rimco Viejou (sectordirecteur Noord en Gesloten onderwijs) en Wethouder Ben Blonk, hebben twee leerlingen samen met de wethouder een tijdcapsule in een muur van het gebouw gemetseld.

 

 

Positieve ervaringen
“We geven onze leerlingen positieve ervaringen mee, zodat ze zich kunnen doorontwikkelen naar een baan in de samenleving. Het nieuwe gebouw heeft veel praktijklokalen die modern zijn ingericht, die passen bij de tijdsgeest en de ontwikkelingen die we onze leerlingen moeten aanbieden” aldus Wim Pietersma, coördinator van het Molenduin.

 

Nieuwe locatie
De leerlingen van Het Molenduin krijgen nu nog les in een tijdelijke locatie aan de Zuiderweg. Op deze school zitten jongeren van 12 tot 18 jaar die in hoofdzaak met hun handen werken. Het nieuwe schoolgebouw is in juli 2016 gereed, zodat de leerlingen in het nieuwe schooljaar op de nieuwe locatie aan de slag kunnen.

 

Prachtige voorziening
“Een prachtige voorziening in de stad Schagen. Vooral omdat het op hetzelfde complex staat als De Schar, waardoor de lichtverstandelijk gehandicapte kinderen die daar wonen, hier straks naar school kunnen. Een ideaal plaatje denk ik.” Aldus wethouder Ben Blonk.

Tijdcapsule
Leerlingen Jesse en Arjan mochten samen met de wethouder de tijdcapsule in de muur metselen. In de capsule zit een SD-kaart met foto’s van deze tijd (inclusief de bouw van Het Molenduin) en een aantal projecten van de leerlingen. Over honderd jaar kunnen de mensen nog eens terugkijken hoe ouderwets het er in 2015 aan toeging.


 

Erwtensoep met roggebrood
Zo’n 25 leerlingen waren aanwezig bij het inmetselen van de tijdcapsule. Na afloop verzorgden ze erwtensoep, roggebrood met spek en warme chocolademelk voor de bezoekers. Een aangename verrassing op een herfstachtige ochtend in Schagen!

 

Fabienne Peeters
Ed Polderman

 Nieuwsarchief

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00