Twee Excellente Aloysiusscholen!

19 januari 2016

De Latasteschool en VSO De Korenaer hebben op 18 januari het predicaat Excellente School 2015-2017 in ontvangst mogen nemen. Dat heeft de Inspectie van het Onderwijs gisteren bekend gemaakt.

 

Ontlading

Alle scholen hebben maanden in spanning gezeten en gewacht op het uiteindelijke bericht of ze het predicaat in de wacht hebben gesleept. De ontlading bij de teams van de scholen was dan ook groot na het verlossende bericht.

 

 

Bijzondere schooldag

Het uitreiken van het predicaat aan de schoollocaties is een mooi hoogtepunt voor de Aloysius Stichting. Het is een bijzondere schooldag met een gouden randje en dat mag gevierd worden, zegt een trotse sectordirecteur Jac Verstegen.

 

Latasteschool

“Vraaggestuurd werken gaat gepaard met opbrengstgericht werken, en enthousiaste teamleden zijn voortdurend op zoek naar nog betere materialen en aanpakken, zodat de leerlingen zo min mogelijk belemmeringen ondervinden van hun beperkingen.” Aldus het juryrapport.

Lees meer op de website van de Latasteschool >>>

 

Korenaer Deurne

"De aanpak van het onderwijsprogramma door de Korenaer, waarbij sprake is van een (zeer) korte verblijfsduur van een erg heterogene en specifieke leerlingenpopulatie, heeft indruk gemaakt op de jury." Aldus het juryrapport.

Lees meer op de website van de Korenaer Deurne >>>

 Nieuwsarchief

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00