IKC De Bollenstreek officieel geopend

04 juli 2016

Lisse - Op vrijdag 1 juli 2016 is het IKC De Bollenstreek (Integraal KindCentrum) in Lisse geopend. Douwe Bob speelde voor een volle zaal kinderen, ouders en genodigden. Hij knipte met wethouder Adri de Roon een rood lint als symbolische opening.

 

Tekst loopt door onder de foto's.

 

Samenwerking

In het IKC werken onderwijs (Aloysius Stichting), kinderopvang (De Theepot) en jeugdhulpverlening (Cardea) integraal samen voor kinderen en gezinnen in de hele Duin- en Bollenstreek.

 


Opening

Het project startte 10 jaar geleden met de eerste plannen die hebben geresulteerd in het nieuwe IKC De Bollenstreek. In de gloednieuwe gymzaal vol kinderen, ouders en belangstellenden opende Douwe Bob samen met Wethouder De Roon van Lisse officieel het nieuwe gebouw. Daarna werd veel muziek gemaakt en kon iedereen het nieuwe gebouw bekijken. In de middag zijn er activiteiten voor de leerlingen en ouders georganiseerd.

 


Integrale aanpak

De samenwerking tussen de Don Boscoschool (onderdeel van de Aloysius Stichting), Cardea Jeugd- & Opvoedhulp en Kinderopvang De Theepot is gericht op een integrale aanpak van onderwijs, zorg en opvang voor kinderen in de leeftijd tussen 3 en 13 jaar, die meer ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren en/of gedrag. Daarnaast wordt er reguliere kinderopvang aangeboden en reguliere specialistische jeugdhulp.

 

 

Jubileum

In 2016 bestaat de Aloysius Stichting 125 jaar. In het kader van dit jubileum is eind 2015 het Aloysius muziekprogramma (AMP) van start gegaan. Aloysius wil hiermee een leerlijn muziek ontwikkelen die zowel voor onze leerlingen als voor onze leerkrachten pragmatisch en laagdrempelig is.

 

Douwe Bob (en juf Sjoukje met haar band!) hebben de opening van IKC De Bollenstreek én het Aloysius muziekprogramma extra glans gegeven!

 

Bekijk ook de Facebookpagina van onze partner Kinderopvang De Theepot en het filmpje op Instagram via Douwe Bob.

 

 Nieuwsarchief

Aloysius Stichting

Leidsevaart 2 (ingang Rijnsburgerweg 4)

2215 RE  Voorhout

bestuur@aloysiusstichting.nl

0252 43 40 00